Almás piskóta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás piskóta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagy hámozott, reszelt alma
2 db simára kevert tojás
3 dkg összevágott aszalt alma
13 dkg puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
13 dkg rétesliszt
½ csomag sütőpor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.

2. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet beleszórjuk, és a tésztát kikeverjük.

3. A reszelt almát (és ha van, az aszalt almát) beledolgozva az előkészített formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. 40-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve a formában 5 percig pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára borítva kihűtjük. Utána vaníliakrémmel a tetejét bevonjuk, és cikkekre vágva kínáljuk.

Vaníliakrém

Vaníliakrém
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg vaj
4 dkg átszitált porcukor

1. Elektromos habverővel a vajat a porcukorral addig verjük, amíg könnyű nem lesz.

2. Ekkor a többi hozzávalót is belekeverjük, és a géppel még legalább 2 percig verjük, hogy jó habos legyen.

Almás piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
Almás piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
most van szezonja