Keksztorta



Elkészítés:
1. Egy 26 x 8 cm-es mély püspökkenyérformát dupla folpackkal úgy bélelünk ki (1. kép), hogy a szélein kilógjon.
2. A kávélikőrt a rummal összekeverjük. 3 dl tejszínt az egyik csomag habfixálóval kemény habbá verünk. A kekszet a likőr-rum keverékbe mártjuk (2. kép), ha nagyon száraz, 1 percig áztatjuk.
3. Az első megáztatott kekszet a forma végére, élére állítjuk, habbal megkenjük, majd a következő kekszet melléragasztjuk (3. kép). Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart.
4. A forma oldalán kilógó folpackot a keksztekercsre hajtjuk, belecsomagoljuk, és 8 órára jégbe hűtjük.
A kekszcsomagot közben meg-megforgatjuk, hogy a nedvesség ne csak az egyik oldalát áztassa. Utána kicsomagoljuk, tálra fektetjük, és a második csomag habfixálóval habbá vert (4. kép) maradék tejszínnel bevonjuk. A tetejére egy kevés kakaót szórunk. Éles késsel átlósan vágjuk fel, így szép csíkos szeleteket kapunk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |