Diós sütemény
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tortaforma
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral béleljük.
2. 6 dkg vajat 2 evőkanál barna cukorral és 1 evőkanál juharsziruppal habosra keverünk. A forma aljára kenjük, és a diót rászórjuk.
3. A maradék vajat meg cukrot a tojásokkal, a joghurttal, a sziruppal és a sütőporral habosra keverjük. A lisztet beleszitáljuk, habosra verjük, majd a formába kanalazzuk. 50-55 percig sütjük, a végén tűvel vagy fogvájóval ellenőrizzük, hogy átsült-e. A formában még 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk, hogy a diós fele a tetejére kerüljön.