Márványszelet



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23x13 cm-es püspökkenyérformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
2. A vajat a cukorral, a sütőporral, a narancslével és héjával meg a tojásokkal elektromos habverővel kikeverjük. A kétféle lisztet beleszitáljuk, majd a legerősebb fokozattal habosra verjük.
3. A tészta felét a formába kanalazzuk, a kakaóval megszórjuk, és villával a tetején kissé beleforgatjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, és a forró sütőbe tolva 45 percig sütjük. Ha a teteje idő előtt pirulni kezdene, papírlappal letakarjuk. A sütőből kivéve a formában 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk, a talpára állítjuk. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk.
Csokoládémáz
A porcukrot az kakaóval, vajjal és kellő folyadékkal összekeverjük, gőzfürdőben addig verjük, amíg sűrű, fényes nem lesz. A tésztára öntve 60 perc múlva a szeleteket késsel a tetejére rajzoljuk, nehogy a máz csúnyán összetörjön.