Diótorta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diótorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg vaj
34 dkg barna cukor
10 dkg összevagdalt dió
25 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
½ kiskanál szódabikarbóna
2 és fél dl tej
1 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A vajat kockákra vágjuk, a liszttel és a barna cukorral összemorzsoljuk (1. kép).

2. A massza felét az előkészített formába szórjuk, evőkanállal kissé lenyomkodjuk (2. kép).

3. A sütőport a szódabikarbónával, a tojással, a tejjel, a dióval és a maradék liszttel alaposan kikeverjük (3. kép). Az alsó tésztarétegre simítjuk, a tetejét kanállal elegyengetjük.

4. A forró sütőbe téve 35-40 perc alatt addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza (4. kép). A sütőből kivéve a formában 10 percig pihentetjük, majd a tortakarimát lehúzva róla, az alját késsel meglazítva rácsra vagy deszkára átcsúsztatjuk, kihűtjük. Ha szeretjük, porcukorral is meghinthetjük.

Diótorta Diótorta Diótorta Diótorta
Dió helyett mandulával, ha van, hikori dióval is készíthetjük.
Jól záródó dobozban a hűtőszekrényben 2-3 napig friss marad.
Diótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
Diótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
könyvek