Piskótatorta



Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra verjük, a tojások sárgáját egyenként belekeverjük, majd a darált, illetve a pirított, felszeletelt mandulát és a mandulaeszenciát is hozzáadjuk.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a mandulás keverékkel óvatosan, nehogy összetörjön, összedolgozzuk. 20-30 percre jégbe hűtjük, hogy kissé megkössön. Egy alufólia lapot kiterítünk. A tejet a rummal kis tálkában összekeverjük. Egy hosszú formát folpackkal kibélelünk.
3. A babapiskóták negyedrészét a rumos tejbe mártogatva a forma aljára egymás mellé fektetjük. A krém egyharmadát rákenjük, majd ismét piskóta, erre krém következik. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére piskóta kerül. Fóliával letakarva egy éjjelre a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a fóliát széthajtjuk, a formából a tortát tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk. Habfixálóval felvert tejszínnel bevonjuk, pirított mandulaszemeket nyomkodunk rá.