Ananász-banán kenyér

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ananász-banán kenyér
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db érett banán
13 dkg apróra vágott aszalt ananász
2 db tojás
dl ananászlé
21 dkg rétesliszt
másfél evőkanál sütőpor
2 kiskanál őrölt fahéj
1 ¾ dl olaj
A túrómázhoz:
2 evőkanál baracklekvár
9 dkg átszitált porcukor
10 dkg tehéntúró

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. Az összevagdalt ananászt, a villával összetört banánt, a cukrot, a lisztet és a fahéjat összekeverjük.

2. Az olajat az ananászlével és a tojásokkal habosra keverjük, a banános keverékkel összedolgozzuk. Az előkészített formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. 60 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában 10 percig pihentetjük. A szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki.

3. A túrót szobahőmérsékleten tartjuk, majd burgonyanyomón áttörjük, habosra keverjük. Belekeverjük a cukrot és a baracklekvárt és még egyszer alaposan felverjük.

4. Ha a sütemény kihűlt, a túrómázzal bevonjuk, és mangó szeletekkel vagy más lecsepegtetett befőtt darabokkal díszítjük.

A süteményt jól záródó edényben frissen eltarthatjuk, de meleg időben ajánlatos a hűtőszekrényben tárolni.
Ananász-banán kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2226 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
Ananász-banán kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
hírlevél