Datolyás mézeskalács

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Datolyás mézeskalács
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kimagozott, darabolt datolya
16 dkg méz
2 és fél dl tej
13 dkg vaj
1 dl víz
25 dkg rétesliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
3 kiskanál gyömbérpor
¼ kiskanál őrölt szegfűszeg
2 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra bemelegítjük. Vékonyan kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit, és az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük.

2. A mézet a vízzel és a vajjal kevergetve felmelegítjük, hogy felolvadjon, majd a cukorral, a liszttel, a szódabikarbónával, a tojással, a fűszerekkel és a tejjel habosra keverjük.

3. A datolyát a tepsi aljára szórjuk, és a tésztát rásimítjuk. 50-60 percig sütjük, a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd a széleit meglazítva, rácsra borítva kihűtjük. Porcukorral meghintve melegen vagy hidegen tálaljuk.

Datolyás mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
Datolyás mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Piskóták percek alatt Piskóták percek alatt
(Vince Kiadó, 1998)

A receptek olyan piskóták elkészítéséhez adnak segítséget, melyekhez a hozzávalókon, a keverőtálon és a robotgépen kívül csak néhány percre van szükség, s még gyakorlat sem kell hozzá. bővebben...
lexikon