Kávés-diós parfé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kávés-diós parfé
Adag: 8 főre (1 őzgerincforma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál instant kávé
6 dl tejszín
1 evőkanál forró víz
½ dl víz
5 dl tej

Elkészítés:

1. 16 dkg cukrot fél dl vízzel a tűzön felolvasztunk, majd tovább keverve addig forraljuk, amíg világosbarna karamellt nem kaptunk. Forró tejjel felöntjük, és a tűzön még addig verjük, amíg a karamell fel nem olvadt, sima nem lett.

2. Egy 15x24 cm-es püspökkenyérformát folpackkal kibélelünk. A maradék 6 dkg cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, a karamellás tejjel felengedjük, és a forró vízben feloldott kávéval ízesítjük. Gőz fölött addig keverjük, amíg be nem sűrűsödött.

3. A krémet lehűtjük, majd a tejszínnel felengedjük. A formába töltve megfagyasztjuk. Utána nagy tálba áttéve, habverővel könnyűre verjük, és a formába visszatöltve újra megfagyasztjuk. Ezt többször megismételjük. A végén az összetört ostyát is beleforgatjuk, úgy fagyasztjuk meg. (Fagylaltgéppel egyszerűbb.) Szeletekre vágva, karamellel megszórva tálaljuk.

Kávés-diós parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1912 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Kávés-diós parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
lexikon