Csokoládés-meggyes trifle

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-meggyes trifle
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
2 dl habbá vert tejszín
igény szerint mandulaforgács
A vaníliakrémhez:
90 dkg kimagozott meggybefőtt
½ dl meggylikőr
2 dl habbá vert tejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
2 és fél dl tej

Elkészítés:

1. A tésztát vékonyra szeljük, és egyharmadát egy nagy üvegtál vagy öblös poharak aljára terítjük.

2. A befőttet leszűrjük, de a levét megőrizzük. 2,5 dl levet a likőrrel összekeverünk, és a tésztát meglocsoljuk vele. A meggy egynegyedét ráterítjük.

3. A vaníliakrémhez a tojássárgákat a cukorral meg a keményítővel simára keverjük, és a megforrósított tejjel apránként felengedjük. Gőzön, kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd a gőzről levéve a vaníliás cukorral ízesítjük. Kihűtjük, és a tejszínhabot beleforgatjuk.

4. A krém egyharmadát a meggyel megrakott tésztára simítjuk, erre meggylikőrös lével meglocsolt tészta, rá ismét meggy kerül. A krém második harmadát rákenjük, és a meglocsolt tészta maradékát a tetejére terítjük. A rétegezést krémmel fejezzük be, és meggyszemekkel, tejszínhabbal és mandulaszemekkel díszítjük. Tálalás előtt 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Angliában azokat a krémeket, amelyeket valamilyen alkoholban megáztatott keksszel, pudinggal, gyümölccsel rétegeznek trifle-nak hívják. Érdemes eltanulni, meghonosítani, mert így különlegesen zamatos desszertet varázsolhatunk.
Ha 2 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval verünk fel, nemcsak hamarabb válik habbá, de tartósabb is lesz: egy napig nem esik össze.
Csokoládés-meggyes trifle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Csokoládés-meggyes trifle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
szótár