Rizibizi pesto-val



Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A főzési idő közepén hozzáadjuk a zöldborsót is.
2. Közben elkészítjük a pesto-t. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk.
3. Beletesszük a vaj felét, a kockára vágott hagymát és megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a letépkedett kakukkfűleveleket.
4. Az elkészült rizibizit a serpenyőbe tesszük és jól összekeverjük. Belekeverjük a pesto felét, a maradék vajat, és megborsozzuk.
5. Reszelt sajttal meghintjük. A maradék pestót külön kínáljuk hozzá.
Pesto

1. A bazsalikomleveleket robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, kevés sót és az olívaolajat.
2. Összeturmixoljuk, majd tálba tesszük és összekeverjük a kétféle reszelt sajttal.