Rizibizi pesto-val

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizibizi pesto-val
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg fejtett zöldborsó
1 adag pesto szósz
7 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
8 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej kockára vágott hagyma
5 dkg vaj
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 ág összetépkedett kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A főzési idő közepén hozzáadjuk a zöldborsót is.

2. Közben elkészítjük a pesto-t. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk.

3. Beletesszük a vaj felét, a kockára vágott hagymát és megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a letépkedett kakukkfűleveleket.

4. Az elkészült rizibizit a serpenyőbe tesszük és jól összekeverjük. Belekeverjük a pesto felét, a maradék vajat, és megborsozzuk.

5. Reszelt sajttal meghintjük. A maradék pestót külön kínáljuk hozzá.

Pesto

Kép nélkül
40 dkg friss bazsalikomlevél
2 evőkanál fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 evőkanál reszelt juhsajt
ízlés szerint

1. A bazsalikomleveleket robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, kevés sót és az olívaolajat.

2. Összeturmixoljuk, majd tálba tesszük és összekeverjük a kétféle reszelt sajttal.

Rizibizi pesto-val
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1574 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Rizibizi pesto-val
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár