Rákhúsos tortelloni

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rákhúsos tortelloni
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg nyers garnélarák
20 dkg réteslap
vagy
20 dkg előfőzött tavaszitekercs-lap
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 szál apróra vágott újhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 dkg vaj
13 dkg ricotta sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 és ¼ dl víz
2 szál újhagyma
30 dkg rákpáncél
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szárított, kockára vágott paradicsom
vagy
1 db kemény paradicsom
1 db szárított cseresznyepaprika
vagy
1 db szárított chilipaprika

Elkészítés:

1. A rákot megtisztítjuk, a fejét és a páncélját félretesszük a mártás ízesítéséhez. Éles késsel bemetsszük a rákok hátát, és kivesszük a fekete eret, majd a rákhúst nagyobb darabokra vágjuk.

2. Felforrósítjuk a vajat, majd óvatosan megpároljuk a fokhagymát és a felaprított újhagymát, Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a rákhúst, a ricotta sajtot, a bazsalikomot, és ízlés szerint fűszerezzük. Minden egyes kerek lapocska közepére egy teáskanálnyit teszünk a töltelékből, majd a széleket vízzel megkenve, félkör alakban összehajtjuk. A széleket jól összenyomjuk. Az így lezárt tészta sarkait egymás felé hajtjuk, hogy tortelloni alakja legyen. Ha még nagyobb, kerek „csomagot” szeretnénk, akkor a tölteléket a lapra helyezve egy másik kerek lappal fedjük be, és ugyanezt ismételjük a többi lapocskával.

3. A mártás készítése: 3 evőkanál olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítunk. A rák félretett fejét és a páncélt a forró olajba dobjuk, és erős tűzön addig pirítjuk, amíg színe vörösre változik. Ekkor takarékra vesszük, és még néhány percig főzzük, közben a fejeket megnyomkodjuk, hogy minél több íz kifőjön belőlük. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt, lassú tűzön 5 percig főzzük. A páncélokat és fejeket szűrőkanállal kiszedjük és kidobjuk.

4. Egy másik lábosban felforrósítjuk a maradék 2 evőkanál olajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított újhagymát a zöld részével együtt és az összemorzsolt chilipaprikát, majd lassú tűzön addig pirítjuk, amíg a fokhagyma halvány sárgára nem pirul. Hozzáadjuk a rákmártást és a kockára vágott friss vagy szárított paradicsomot. Jól összeforraljuk.

5. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig főzzük a tortellonit, majd leszűrjük, a mártásba tesszük, és jól beleforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a tésztát.

A tortelloni nem más, mint nagyméretű tortellini.
Rákhúsos tortelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Rákhúsos tortelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
vegetáriánus ételek