Csirkehúsos ravioli



Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet egy csipet sóval nagy tálba szitáljuk. A tojásokat az olajjal és 1 evőkanál vízzel felverjük, majd apránként a liszthalom közepébe készített mélyedésbe töltjük, és jól összekeverjük, amíg a tészta össze nem áll. A cipót lisztezett deszkán még 5 percig gyúrjuk, hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk. Kiolajozott tálba tesszük, és műanyag fóliával lefedve 30 percig pihentetjük.
2. .A töltelékhez a hozzávalókat az ízlés szerint adagolt sóval, borssal turmixgépben összedaráljuk.
3. A paradicsommártáshoz felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a finomra rágott hagymát, a fokhagymát, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a hagyma meg nem puhul. Erősebb tűzre tesszük, hozzáadjuk az áttört konzervparadicsomot, a bazsalikomot, a fűszereket és az ízlés szerint adagült sót, borsot. Felforraljuk, majd takarékra véve még 15 percig főzzük
4. A tészta felét 1 mm vastagságúra nyújtjuk. Késsel vagy cakkos derelyevágóval 10 cm-es csíkokra vágjuk. Minden csíkra, egymástól 5 cm távolságra 1 teáskanál tölteléket helyezünk. A tojássárgáját 3 evőkanál vízzel elkeverjük, megkenjük vele a tésztacsík egyik oldalát és a töltelékek közötti szakaszt. Ezután ráhajtjuk a tésztát a töltelékre, összeillesztjük az oldalakat, majd a tészta széleit jól összenyomjuk. Ugyanezt megismételjük a maradék töltelékkel és tésztával is, majd a töltelékek között derelyevágóval átvágjuk a hosszú tésztacsíkot.
5. A raviolit kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük. A mártást felmelegítjük, és belekeverjük a kész raviolit. Kedvünk szerint díszíthetjük fűszerágacskával. Azonnal tálaljuk.