Csirkehúsos ravioli

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A paradicsommártáshoz:
½ teáskanál fűszerkeverék
3 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
80 dkg konzerv paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tésztához:
25 dkg liszt
1 csipet
3 db tojás
A töltelékhez:
¼ teáskanál fűszerkeverék
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db felvert tojás
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 szelet apróra vágott szalámi
3 dkg apróra vágott prosciutto
6 dkg darabolt csirkemáj
7 és fél dkg túró
vagy
7 és fél dkg ricotta sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet egy csipet sóval nagy tálba szitáljuk. A tojásokat az olajjal és 1 evőkanál vízzel felverjük, majd apránként a liszthalom közepébe készített mélyedésbe töltjük, és jól összekeverjük, amíg a tészta össze nem áll. A cipót lisztezett deszkán még 5 percig gyúrjuk, hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk. Kiolajozott tálba tesszük, és műanyag fóliával lefedve 30 percig pihentetjük.

2. .A töltelékhez a hozzávalókat az ízlés szerint adagolt sóval, borssal turmixgépben összedaráljuk.

3. A paradicsommártáshoz felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a finomra rágott hagymát, a fokhagymát, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a hagyma meg nem puhul. Erősebb tűzre tesszük, hozzáadjuk az áttört konzervparadicsomot, a bazsalikomot, a fűszereket és az ízlés szerint adagült sót, borsot. Felforraljuk, majd takarékra véve még 15 percig főzzük

4. A tészta felét 1 mm vastagságúra nyújtjuk. Késsel vagy cakkos derelyevágóval 10 cm-es csíkokra vágjuk. Minden csíkra, egymástól 5 cm távolságra 1 teáskanál tölteléket helyezünk. A tojássárgáját 3 evőkanál vízzel elkeverjük, megkenjük vele a tésztacsík egyik oldalát és a töltelékek közötti szakaszt. Ezután ráhajtjuk a tésztát a töltelékre, összeillesztjük az oldalakat, majd a tészta széleit jól összenyomjuk. Ugyanezt megismételjük a maradék töltelékkel és tésztával is, majd a töltelékek között derelyevágóval átvágjuk a hosszú tésztacsíkot.

5. A raviolit kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük. A mártást felmelegítjük, és belekeverjük a kész raviolit. Kedvünk szerint díszíthetjük fűszerágacskával. Azonnal tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Csirkehúsos ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1255 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Csirkehúsos ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja