Paprikás gnocchi kecskesajttal

| , Paprikás gnocchi receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás gnocchi kecskesajttal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg morzsolt kecskesajt
1 nagyobb félbevágott, kimagozott piros húsú kaliforniai paprika
50 dkg lisztes, hámozott burgonya
50 dkg hámozott édesburgonya
1 evőkanál reszelt narancshéj
1 evőkanál sambal oelek
5 dl konzerv paradicsommártás
2 db felvert tojás
34 dkg liszt
A tálaláshoz:
2 evőkanál friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A paprikát félbevágjuk, a magházat és az erét kidobjuk. Héjas felével felfelé, forró grillsütőben 8 percig pirítjuk. Ha a héja felhólyagosodik és megfeketedik, kivesszük a grillből, és nedves konyharuhával letakarjuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, a húsát pedig turmixgépben sima péppé keverjük.

2. A megtisztított, felaprított édes-, illetve sima burgonyát puhára főzzük vagy pároljuk. Alaposan lecsepegtetjük, nagy tálba tesszük, és jól áttörjük. Kicsit hűlni hagyjuk.

3. A paprikapépet, a sambal oeleket, a narancshéjat, a lisztet és a 2 felvert tojást az áttört burgonyához adjuk, és puha tésztává gyúrjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokat szaggatunk, és lisztes kézzel ovális gombócokat formálunk, melyeknek egyik oldalát egy lisztbe mártott villa hátával kissé benyomjuk, hagy bordás legyen.

4. A gnocchit kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban levő, sós vízben 2 percig főzzük. Ha a gombócok felúsznak a víz tetejére, szűrőkanállal kivesszük, és tálalótálra tesszük. A felmelegített, kész paradicsommártással leöntjük, a kecskesajtot a tetejére morzsoljuk. Csíkokra vágott bazsalikommal meghintve tálaljuk.

Paprikás gnocchi kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1028 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Paprikás gnocchi kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
bevásárlólista