Paprikás gnocchi kecskesajttal



Elkészítés:
1. A paprikát félbevágjuk, a magházat és az erét kidobjuk. Héjas felével felfelé, forró grillsütőben 8 percig pirítjuk. Ha a héja felhólyagosodik és megfeketedik, kivesszük a grillből, és nedves konyharuhával letakarjuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, a húsát pedig turmixgépben sima péppé keverjük.
2. A megtisztított, felaprított édes-, illetve sima burgonyát puhára főzzük vagy pároljuk. Alaposan lecsepegtetjük, nagy tálba tesszük, és jól áttörjük. Kicsit hűlni hagyjuk.
3. A paprikapépet, a sambal oeleket, a narancshéjat, a lisztet és a 2 felvert tojást az áttört burgonyához adjuk, és puha tésztává gyúrjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokat szaggatunk, és lisztes kézzel ovális gombócokat formálunk, melyeknek egyik oldalát egy lisztbe mártott villa hátával kissé benyomjuk, hagy bordás legyen.
4. A gnocchit kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban levő, sós vízben 2 percig főzzük. Ha a gombócok felúsznak a víz tetejére, szűrőkanállal kivesszük, és tálalótálra tesszük. A felmelegített, kész paradicsommártással leöntjük, a kecskesajtot a tetejére morzsoljuk. Csíkokra vágott bazsalikommal meghintve tálaljuk.