Pasztinákos gnocchi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pasztinákos gnocchi
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg liszt
50 dkg pasztinák
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A fokhagymás-fűszeres vajhoz:
1 evőkanál reszelt zöldcitromhéj
3 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A pasztinákot meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd nagy fazék, forrásban lévő vízben 30 perc alatt teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, kissé hűlni hagyjuk.

2. Nagyobb tálban áttörjük a kifőtt pasztinákot, rászitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a parmezán sajt felét. Sózzuk, borsozzuk, és puha tésztává gyúrjuk.

3. A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán, lisztes kézzel mindkét adagot 2 cm vastag, hosszú hengerré sodorjuk. A rudakat apró darabokra vágjuk, a gombócokat oválisra formáljuk, tetejüket megnyomkodjuk egy lisztezett villa hátával.

4. A gnocchit kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Ha a gombócok felúsznak a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, és a tálalótálba tesszük.

5. A fokhagymás-fűszeres vaj hozzávalóit kis lábosban, közepes lángon 3 percig pirítjuk. Akkor jó, ha a vaj mogyorószínűvé pirul. Az elkészült vajas öntetet a gnocchira locsoljuk, majd meghintjük a maradék reszelt parmezán sajttal.

Pasztinákos gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1248 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Pasztinákos gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja