Erdészrizottó

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Erdészrizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg szárított csiperkegomba
vagy
6 dkg szárított erdei gomba
vagy
6 dkg szárított vargánya gomba
vagy
6 dkg szárított rókagomba
45 dkg rizottórizs
vagy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 fej kockára vágott hagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A szárított erdei gombát fél órára 2,5 dl meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, az áztatóvizet félretesszük, a gombát nagyobb darabokra vágjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a gombát és 2-3 percig pároljuk.

3. A hőmérsékletet közepesre emeljük, a lábosba szórjuk a rizst, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, felöntjük a gomba áztatóvizével.

5. Ha ezt is beszívta a rizs, apránként felöntjük a levessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival.

6. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Tálalás előtt reszelt parmezán sajtot keverünk a rizottóba.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
1 db cukkini
2 db paradicsom
1 kisebb zellergumó
2 szál sárgarépa
30 dl víz
1 csokor petrezselyem
2 szál póréhagyma
1 fej hagyma
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel és 1 órán át főzzük. Ha elkészült, a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük.

Erdészrizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2454 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Erdészrizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon