Spenótos-sajtos gnocchi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos-sajtos gnocchi
Adag: 1 adag (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ricotta sajt
50 dkg mélyhűtött spenót
4 szelet fehérkenyér
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
1 és ¼ dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mélyhűtött spenótot felengedtetjük, és kinyomjuk belőle a felesleges folyadékot. A kenyérszeletek héját levágjuk, egy laposabb tálban 10 percre a lejbe áztatjuk, azután kinyomkodjuk.

2. Nagy tálban összekeverjük a szétmorzsolt kenyeret, a spenótot, a ricotta sajtot, a tojásokat, a parmezán sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. Villával jól összekeverjük, letakarjuk, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A behűtött keverékből teáskanálnyi mennyiségei szaggatunk, és lisztbe mártott ujjal lapos gombócokat formálunk belőle. Kisebb adagokban, napfazék, forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Ha a gombócok felúsznak a víz tetejére, kiszedjük, és tálalótálra tesszük. Ha szeretjük, meglocsolhatjuk olvasztott vajjal, és a parmezán sajtforgáccsal díszítve tálaljuk.

Spenótos-sajtos gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spenótos-sajtos gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja