Fűszeres burgonyás gnocchi paradicsomdarabokkal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres burgonyás gnocchi paradicsomdarabokkal
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv paradicsom
1 evőkanál finomra vágva, csíkokra vágott bazsalikom
2 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál barna cukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
15 dkg szárított paradicsom
4 szelet szalonna
A gnocchihoz:
3 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
13 dkg liszt
50 dkg lisztes burgonya
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
A tálaláshoz:
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A gnocchihoz a felaprított burgonyát puhára főzzük vagy pároljuk. Alaposan leszűrjük,

ha kihűlt, áttörjük. 50 dkg burgonyát nagy tálba teszünk, hozzákeverjük a tojássárgáját, a reszelt parmezán sajtot, a felaprított zöldfűszereket (petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma), és jól összekeverjük. Apránként annyi lisztet adunk hozzá, hagy kissé ragacsos tésztát kaptunk. Óvatos mozdulatokkal 5 percig gyúrjuk, szükség szerint még egy kevés lisztet adunk hozzá.

2. Ha már sima, 4 részre osztjuk. Mindegyik adagot kissé meglisztezve deszkán 2 cm vastag, hosszú hengerré sodorjuk, és 2,5 cm-es darabkákra vágjuk. Az egyes darabokat ovális alakúra formáljuk, majd egy lisztbe mártott villán végighempergetjük, hogy bordás legyen. Az elkészült gombócokat lisztezett, teflonbevonatú tepsibe tesszük, és felhasználásig letakarjuk.

3. A mártáshoz először felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát, majd lassú tűzön 5 percig pirítjuk.

4. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a durvára vágott szalonnát, és időnként megkeverve további 5 percig pirítjuk.

5. Belekeverjük a felaprított, szárított paradicsomot, a hámozott konzervparadicsomot; a cukrot és az ecetet. Felforraljuk, majd takarékra véve 15 percig főzzük. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a csíkokra vágott bazsalikomot, és azonnal tálaljuk.

6. A gnocchit kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben kb. 2 percig főzzük. Ha a gombócok a víz felszínére úsznak, szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és a paradicsommártással leöntve, parmezán sajtforgáccsal díszítve tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Fűszeres burgonyás gnocchi paradicsomdarabokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1302 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Fűszeres burgonyás gnocchi paradicsomdarabokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szótár