Sárga gnocchi zsályás vajban

Sütőtökös gnocchi zsályás vajban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárga gnocchi zsályás vajban
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, apróra vágott zsálya
18 dkg liszt
50 dkg sütőtök
1 csipet fekete bors
10 dkg vaj
1 db felvert tojás
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 2-3. fokozat) előmelegítjük. Nagyobb sütőlemezt kivajazunk, a tököt nagyabb darabakra vágjuk és a sütőlemezre tesszük. 75 percig sütjük, héjával együtt, amíg teljesen meg nem puhul. Kissé hűlni hagyjuk, majd a húsát kikaparjuk, és nagy tálba tesszük. A lisztet a tökpürére szitáljuk, hozzáadjuk a parmezán sajt felét, a felvert tojást és egy csipet fekete borsot. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkára borítjuk, és további 2 percig gyúrjuk, hogy teljesen sima tésztát kapjunk.

2. A tésztát félbevágjuk, lisztes kézzel mindkét félből hosszú kolbászkát sodrunk (kb. 40 cm hosszú lesz). A tésztarudat 16 egyenlő darabra vágjuk. A darabokat oválisra formázzuk, és egy lisztbe mártott villa hátával becsíkozzuk.

3. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben, kisebb adagokban 2 percig főzzük a gnocchit. Ha a gombócok a felszínre úsznak, szűrőkanálra szedjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk, amíg a többi is kifő.

4. A vajat kisebb lábosban megolvasztjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a felaprított zsályát.

5. Tálaláskor a kifőtt gnocchit négy tányérba osztjuk, meglocsoljuk a zsályás vajjal, és meghintjük a maradék parmezán sajttal.

A gnocchi készítéséhez legjobb, ha kemény, szép, élénk színű tököt választunk. A túlságosan nagy nedvességtartalmú és édes húsú tök például nem alkalmas; a szárazabb, élénk narancssárga tök viszont szép színt és ízt ad a könnyű gnocchinak. A tökös tésztát gyorsan, könnyed mozdulatokkal kell összedolgozni, minél kevesebb liszttel, mivel a liszt teszi nehézzé és keménnyé a tésztát. Ha csak lehet, főzés helyett inkább sütőben süssük, esetleg pároljuk a tököt, és villával vagy krumplinyomóval törjük át, ne tegyük turmixgépbe.
Sárga gnocchi zsályás vajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1278 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Sárga gnocchi zsályás vajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
cikkek