Burgonyás gnocchi bazsalikomos paradicsommártásban

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gnocchihoz:
100 dkg burgonya
3 dkg vaj
2 db felvert tojás
25 dkg liszt
A paradicsommártáshoz:
½ csokor friss, apróra vágott bazsalikom
80 dkg konzerv paradicsom
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A paradicsomszósz készítéséhez nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított hagymát, az apróra vágott zellert és sárgarépát, és gyakran megkeverve 5 percig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd egészen kis tűzön 20 percig pároljuk. Kissé hűlni hagyjuk, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot, és félretesszük.

3. A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és áttörjük. Belekeverjük a lisztet és a vajat, végül a felvert tojásokat.

4. A burgonyás tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két adagra osztjuk. Mindkettőből hosszú kolbászformát gyúrunk, apró darabkákra vágjuk, és minden egyes darab tetejét egy villa hátával megnyomjuk.

5. A gnocchikat kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és a tálalótálba, tesszük. A paradicsommártással leöntve, reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

Magas liszttartalmú, téli burgonyát válasszunk hozzá, mert ennek a nedvességtartalma a legkisebb. A régi hagyomány szerint a burgonyát héjában kell megsütni, így száraz marad. Ez azonban rendkívül időigényes, ezért a legtöbben inkább párolják, vagy megfőzik. Ha ez utóbbit választjuk, óvakodjunk attól, hogy túl sokáig főzzük a burgonyát, mert ha szétesik, túl sok vizet szív magába. A főzés után jól szűrjük le.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Burgonyás gnocchi bazsalikomos paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3013 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Burgonyás gnocchi bazsalikomos paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
van itthon