Búzadarás gnocchi gazdag sajtmártással

Gnocchi Romana, Római gnocchi

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Búzadarás gnocchi gazdag sajtmártással
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg frissen reszelt mozzarella sajt
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
8 és fél dkg búzadara
½ teáskanál őrölt szerecsendió
6 dkg olvasztott vaj
1 és ¼ dl tejszín
1 db felvert tojás
7 és fél dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy mély tepsit kibélelünk sütőpapírral. Közepes lábosban összekeverjük a tejet, a szerecsendió felét; az ízlés szerint adagolt sót és borsot. Felforraljuk, majd takarékra véve apránként belekeverjük a búzadarát. Időnként megkeverve 5-10 percig főzzük, amíg meg nem szilárdul.

2. Levesszük a lábost a tűzről, belekeverjük a felvert tojást és 7,5 dkg parmezán sajtot. Jól összedolgozzuk, majd a keveréket a kibélelt tepsibe terítjük. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen megkeményedjen.

3. A sütőt közepes hőfokra (180 °C, gázsütőnél 4. fokozat} előmelegítjük. A masszából 4 cm átmérőjű szaggató segítségével kerek, lapos pogácsákat vágunk, és kivajazott, lapos tűzálló tálba rendezzük.

4. A darapogácsákat meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd a tejszínnel. A maradék reszelt parmezánt összekeverjük a reszelt mozzarella sajttal, és a pogácsák tetejére szórjuk, végül az egészet meghintjük a maradék szerecsendióval. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Friss fűszerágacskával díszítve tálaljuk. Adjunk mellé boros-fokhagymás fehérrépát.

Vannak, akik szerint e hagyományos római étel gyökerei még a császárkori Rómába nyúlnak vissza.
E gazdag tésztaétel kiváló kísérője a ropogós fejes saláta.

Boros-fokhagymás fehérrépa paradicsommal

Kép nélkül
1 doboz konzerv paradicsom
néhány szál vastagra szeletelt fehérrépa
kevés vörösbor
néhány gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej hagyma
kevés friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél
néhány szem chilipaprika
kevés olívaolaj

1. Kevés olívaolajat felforrósítunk, rádobunk néhány gerezd apróra vágott fokhagymát, chilipaprikát és hagymát, és lassú tűzön aranysárgára pirítjuk. Hozzáadunk egy doboz hámozott, áttört olasz paradicsomkonzervet a levével együtt, kevés vörösbort, felforraljuk, majd takarékra vesszük.

2. Beletesszük a vastag szeletekre vágott fehérrépát, és addig főzzük, amíg a répaszeletek megpuhulnak, a szósz besűrűsödik. Nem szabad túl sokáig főzni, mert a répa széteshet.

3. Tálalás előtt belekeverünk kevés csíkokra vágott, friss bazsalikomot.

Búzadarás gnocchi gazdag sajtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1749 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Búzadarás gnocchi gazdag sajtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szólj hozzá, értékelj