Toszkán tésztasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Toszkán tésztasaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet prosciutto
50 dkg rigatoni
½ csokor friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél
1 evőkanál balzsamecet
4 és fél dkg fekete olajbogyó
4 dkg pirított fenyőmag
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csuk puhára (al dente) főzzük a tésztát. Alaposan leszűrjük, és a tálalótálba tesszük.

2. Amíg a tészta fő, kézi habverővel összekeverjük az olajat, a fokhagymát és a balzsamecetet.

3. Az öntetet a forró főtt tésztára locsoljuk, és várunk, amíg kissé kihűl. Az articsókát leszűrjük, négybe vágjuk, a sonkát felaprítjuk. A paradicsomot leszűrjük, vékony csíkokra vágjuk, a salátaleveleit alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Az összes hozzávalót, a fenyőmaggal és az olajbogyóval együtt a tésztához keverjük.

4. Az alapanyagokat jól összeforgatjuk, és sóval, ízlés szerint adagolt, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük.

Toszkán tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1777 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Toszkán tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
ételfotó