Roston sült paprikasaláta ajókával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült paprikasaláta ajókával
Adag: 1 adag (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db apróra vágott ajóka
2 nagyobb kimagozott piros húsú kaliforniai paprika
50 dkg penne
2 evőkanál citromlé
dl olívaolaj
½ csokor friss petrezselyemzöld
1 kis fej finomra vágott lilahagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük, és ismét lecsepegtetjük.

2. A paprikákat félbevágjuk, a magházat és az ereket kivesszük, majd héjával felfelé, forró grillsütőben 8 percig pirítjuk. Ha a héja felhólyagosodott és megfeketedett, kivesszük, nedves konyharuhával letakarjuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, a húsát vékony csíkokra vágjuk.

3. Nagy salátástálban összekeverjük a kifőtt tésztát a paprikacsíkokkal, a finomra vágott hagymával, a petrezselyemmel, az ajókával, az olajjal és a citromlével; ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Ha nem akarjuk, hogy a tészta összeragadjon, a hideg vizes leöblítés után adjunk hozzá egy kevés olajat, és jól forgassuk bele.
Roston sült paprikasaláta ajókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Roston sült paprikasaláta ajókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
hírlevél