Roston sült paprikasaláta ajókával



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük, és ismét lecsepegtetjük.
2. A paprikákat félbevágjuk, a magházat és az ereket kivesszük, majd héjával felfelé, forró grillsütőben 8 percig pirítjuk. Ha a héja felhólyagosodott és megfeketedett, kivesszük, nedves konyharuhával letakarjuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, a húsát vékony csíkokra vágjuk.
3. Nagy salátástálban összekeverjük a kifőtt tésztát a paprikacsíkokkal, a finomra vágott hagymával, a petrezselyemmel, az ajókával, az olajjal és a citromlével; ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, és azonnal tálaljuk.