Zöldséges tészta thai módra



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük, és ismét lecsepegtetjük. Félretesszük, hogy kihűljön.
2. Egy másik lábosban, forrásban lévő vízben 1 percig főzzük a hosszában félbevágott bébikukoricát. Szűrőkanállal kiemeljük, és egy tál jeges vízbe dobjuk. A vékony, hosszú csíkokra vágott sárgarépát, a rózsáira szedett brokkolit és a csíkokra vágott paprikát fél perem forró vízbe dobjuk, leszűrjük, és a hideg vízbe tesszük. Ha a zöldségek kihűltek, a vizet leöntjük, és összekeverjük a kihűlt főtt tésztával.
3. Kézi habverővel jól összedolgozzuk az édes chilimártást, a mézet és a halmártást, a salátára locsoljuk, és jól összekeverjük. A vékony csíkokra vágott újhagymával és a szezámmaggal meghintve tálaljuk.