Körtés tésztasaláta csirkehússal



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, és ismét lecsepegtetjük. Félretesszük, hogy kihűljön.
2. A csirkemellet serpenyőbe tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 8 perc alatt, lassú tűzön puhára pároljuk, közben a húst időnként megforgatjuk. Kivesszük a serpenyőből, s ha kihűlt, apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a kihűlt főtt tésztával.
3. A körtéket félbevágjuk, a magházat kivesszük. A gyümölcsöt a csirkedarabokhoz hasonló méretű, vékony szeletekre vágjuk, és a finomra vágott újhagymával, valamint a mandulával együtt a salátához keverjük.
4. A puha márványsajtot turmixgépben sima péppé keverjük a tejföllel és 3 evőkanál jéghideg vízzel, negyed teáskanál sóval és ugyanennyi borssal. A sajtos öntetet a salátára öntjük, és jól összekeverjük. Kis tálakba vagy tálcára rendezve, újhagyma karikákkal meghintve tálaljuk.