Zöldséges tésztasaláta fűszeres szalámival
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, és ismét lecsepegtetjük. Félretesszük, hogy kihűljön.
2. A csíkokra vágott szalámit előmelegített serpenyőbe tesszük, és közepes tűzön ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, jól lecsepegtetjük.
3. Nagy tálban összekeverjük a szalámiit, a csíkokra vágott salátát és a félbevágott koktélparadicsomokat.
4. Kisebb turmixgépben 1 perc alatt összekeverjük az olajat, az ecetet, a cukrot és a sót, illetve a borsot. Az öntetet csak közvetlen a tálalás előtt locsoljuk a salátára.