Hagymás-zöldbabos tonhalsaláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás-zöldbabos tonhalsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej lilahagyma
20 dkg zöldbab
25 dkg szeletelt tonhal
30 dkg penne rigate
1 evőkanál balzsamecet
1 és ¼ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, apróra vágott zöldbabot forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt félpuhára főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, újra lecsepegtetjük, és a tálalótálba tesszük.

2. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, ismét lecsepegtetjük, és a zöldbabhoz keverjük.

3. Az olaj felét felforrósítjuk, és óvatosan megpirítjuk a vastag szeletekre vágott tonhalat és a vékonyra szelt lilahagymát. Csak óvatosan keverjük, nehogy eltörjön a hal. Ha megpuhult, beleöntjük az ecetet, és erős tűzön, gyorsan tovább főzzük, amíg a lé egy része elpárolog, a maradék éppen csak bevonja a halat. Ekkor a hagymát és a tonhalat kiemeljük, a letöredezett darabkákat a serpenyőben hagyjuk.

4. A babot, a tésztát, a tonhalat és a hagymát könnyed mozdulatokkal összekeverjük, a maradék olajba forgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tálalással várjuk meg, míg szobahőmérsékletűre hűl.

Hagymás-zöldbabos tonhalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Hagymás-zöldbabos tonhalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja