Polentakenyér
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (6 főre)
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
kevés tejszín
kevés friss, apróra vágott zöldfűszer
Elkészítés:
1. A parmezán sajtot összekeverjük a felaprított, friss zöldfűszerrel (lehet bazsalikom, petrezselyem, oregánó vagy zsálya is), a zúzott fokhagymával és a tejszínnel, és az előfőzött polentához (puliszka) adjuk. Jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
2. A keveréket tepsibe öntjük, és közepesen forró, 200 °C-os sütőben (gázsütőnél 6. fokozat) aranysárgára sütjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.