Erdei gombás cannelloni

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg vegyes, szeletelt erdei gomba
12 db cannelloni
25 dkg ricotta
2 evőkanál szeletelt mandula
2 evőkanál fenyőmag
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
másfél dl tej
18 dkg friss zsemlemorzsa
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint olívaolaj
A paradicsommártáshoz:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra aprított vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
80 dkg darabolt konzervparadicsom
8 szem kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
1 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és nem túl puhára főzzük (al dente). A cannelloni csöveket leszűrjük, és konyhai papírtörlővel mindegyikről felitatjuk a vizet. Egy nagy tűzálló tálat kiolajozunk.

2. Közben a paradicsommártáshoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a vörös- és a fokhagymát, és kis lángon 5 percig pároljuk. Beleöntjük a paradicsomot a levével, a sűrített paradicsomot, az olajbogyót, jól elkeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, és 3-4 percig főzzük, majd a sütőtálba öntjük.

3. A töltelékhez a vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. A gombát és a fokhagymát közepes tűzön, gyakran megkeverve, 3-5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről. A zsemlemorzsát, a tejet és az olajat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a ricottát, a gombakeveréket és 4 evőkanál parmezán sajtot. Sóval, borssal ízesítjük

4. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A gombás masszát kiskanállal a cannelloni csövekbe töltjük. A megtöltött tésztát elrendezzük a paradicsomon. Olívaolajjal megkenjük, meghintjük a maradék reszelt parmezánnal, a fenyőmaggal és a mandulával. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Erdei gombás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Erdei gombás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
recepttár