Agnolotti zöldséggel töltve

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A nyújtáshoz:
igény szerint liszt
A töltelékhez:
1 nagyobb kockára vágott piros húsú paprika
1 nagyobb kockára vágott zöld húsú paprika
6 nagyobb hámozott, kockára vágott paradicsom
3 nagyobb vastagra szeletelt cukkini
2 nagyobb vastagra szeletelt padlizsán
1 evőkanál paradicsompesto
1 fej apróra vágott lilahagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez egy nagy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a lila hagymát és a fokhagymát, és gyenge tűzön, kevergetve 5 perc alatt puhára pároljuk. Hozzákeverjük a padlizsánt, a cukkinit, a kimagozott, kockára vágott paradicsomot, a zöld és piros húsú paprikát, a pesto rossót és a bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük, lefedjük, majd időnként megkeverve 20 percig gyöngyözve főzzük.

2. Egy nagy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A tésztát kissé lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egy kerek szaggatóval vagy pohárral kb. 8 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Mindegyik tésztakörre teszünk egy kanál zöldséges tölteléket. A szélét kicsit megnedvesítjük, összehajtjuk, a peremét lenyomkodjuk.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk, a töltött táskákat adagonként 3-4 perc alatt nem túl puhára főzzük (al dente). Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és a tálba tesszük. Megszórjuk parmezán sajttal, és 20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk.

Paradicsompesto

Paradicsompesto
5 dkg pirított mandulaforgács vagy
5 dkg pirított fenyőmag
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
1 db kimagozott, darabolt paradicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. A fenyőmagot, vagy a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.

3. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.

4. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.

Bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.

Frissen gyúrt tészta

Kép nélkül
2 db kissé felvert tojás
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet
A kinyújtáshoz::
igény szerint finomliszt

1. Robotgépbe szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást és az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll.

2. Belisztezett gyúródeszkán simára gyúrjuk.

3. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

Agnolotti zöldséggel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1920 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Agnolotti zöldséggel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
recept beküldése