Csirkés-erdei gombás lasagne

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés-erdei gombás lasagne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 lap lasagne
8 és fél dl besamelmártás
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A mártáshoz:
25 dkg szeletelt erdei gomba
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy finomra aprított vöröshagyma
8 dkg darabolt csirkemáj
12 dkg kockára vágott pármai sonka
30 dkg darabolt konzervparadicsom
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál sűrített paradicsom
másfél dl marsala bor
vagy
másfél dl vörösbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mártáshoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a fokhagymát, a vöröshagymát és a gombát, és 6 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a frissen darált csirkehúst, a csirkemájat és a sonkát, és 12 percig sütjük, amíg a hús mindenhol egyenletesen megpirul.

2. Belekeverjük a bort, a paradicsomot, a bazsalikomot és a sűrített paradicsomot, és 4 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 30 percig gyöngyözve főzzük. Megkeverjük, és még 15 percig főzzük.

3. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy sütőformát kivajazunk, az aljára egy rétegben nem előfőzendő lasagnelapokat terítünk. Erre egy réteg húsos, illetve besamelmártás kerül. Erre megint egy réteg lasagnelapot terítünk. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg besamelmártás legyen. Meghintjük a parmezán sajttal, és 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
2 evőkanál vaj
4-5 dkg liszt
3 dl meleg tej
2 evőkanál apróra vágott hagyma
5 szem durvára tört fehér bors
2 szál durvára vágott petrezselyemzöld
1 ág darabolt kakukkfű
ízlés szerint
csipet frissen reszelt szerecsendió

A besamelmártáshoz megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Belekeverünk 4-5 dkg lisztet, 2 percig kevergetjük, majd hozzákeverünk 3 dl melegített tejet. Hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott hagymát, 5 szem fehér borsot, 2 szál petrezselymet. Sóval, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 15 percig lassan gyöngyözve főzzük, majd átszűrjük.

Csirkés-erdei gombás lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Csirkés-erdei gombás lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
lexikon