Csőben sült tészta gombával és sertéshússal



Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, és lassú tűzön, időnként megkeverve addig sütjük, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a szalonnát, 5 percig együtt sütjük. Beleszórjuk a gombát, és még 2 percig pirítjuk, majd kevergetve a darált húst is megsütjük. Belekeverjük a bort, a passzírozott és a darabolt paradicsomot, valamint a zsályát. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon 25-30 percig főzzük.
2. Közben egy nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente).
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a húskeveréket egy nagy tűzálló tálba simítjuk. A mozzarellát és a parmezán sajt felét belekeverjük a besamelmártásba. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, elkeverjük a mártással, és ráöntjük a húskeverékre. A maradék parmezán sajttal megszórjuk, és a sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.
Besamelmártás

A besamelmártáshoz megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Belekeverünk 4-5 dkg lisztet, 2 percig kevergetjük, majd hozzákeverünk 3 dl melegített tejet. Hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott hagymát, 5 szem fehér borsot, 2 szál petrezselymet. Sóval, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 15 percig lassan gyöngyözve főzzük, majd átszűrjük.