Csőben sült tészta gombával és sertéshússal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra vágott csiperkegomba
25 dkg penne
vagy
25 dkg makaróni
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
15 dkg kockára vágott mozzarella sajt
20 dkg darabolt konzervparadicsom
4 evőkanál passzírozott paradicsom
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 szál kockára vágott sárgarépa
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg apróra vágott szalonna
vagy
5 dkg apróra vágott pancetta
½ teáskanál szárított zsálya
vagy
2 teáskanál friss, apróra vágott zsályalevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, és lassú tűzön, időnként megkeverve addig sütjük, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a szalonnát, 5 percig együtt sütjük. Beleszórjuk a gombát, és még 2 percig pirítjuk, majd kevergetve a darált húst is megsütjük. Belekeverjük a bort, a passzírozott és a darabolt paradicsomot, valamint a zsályát. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon 25-30 percig főzzük.

2. Közben egy nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente).

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a húskeveréket egy nagy tűzálló tálba simítjuk. A mozzarellát és a parmezán sajt felét belekeverjük a besamelmártásba. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, elkeverjük a mártással, és ráöntjük a húskeverékre. A maradék parmezán sajttal megszórjuk, és a sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
2 evőkanál vaj
4-5 dkg liszt
3 dl meleg tej
2 evőkanál apróra vágott hagyma
5 szem durvára tört fehér bors
2 szál durvára vágott petrezselyemzöld
1 ág darabolt kakukkfű
ízlés szerint
csipet frissen reszelt szerecsendió

A besamelmártáshoz megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Belekeverünk 4-5 dkg lisztet, 2 percig kevergetjük, majd hozzákeverünk 3 dl melegített tejet. Hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott hagymát, 5 szem fehér borsot, 2 szál petrezselymet. Sóval, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 15 percig lassan gyöngyözve főzzük, majd átszűrjük.

Csőben sült tészta gombával és sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2091 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Csőben sült tészta gombával és sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
bevásárlólista