Tiramisu trifle

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tiramisu trifle
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mascarpone
20 dkg áttört tehéntúró
6 dl fekete kávé
2 evőkanál konyak
50 dkg babapiskóta
4 evőkanál kakaó
másfél dl tejszín
4 db szétválasztott tojás
A díszítéshez:
másfél dl habbá vert tejszín

Elkészítés:

1. A mascarponét és a túrót a tojások sárgájával habosra keverjük.

2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukor felét apránként beleszórjuk, és még addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Evőkanállal a túrókrémbe forgatjuk.

3. A maradék cukrot a kávéban feloldjuk, konyakkal ízesítjük. A babapiskótákat könnyedén belemártva, a krémmel rétegezve nagy tálba lerakjuk, a sorokat kakaóval megszórjuk. A tetejére is kakaót hintünk, és egy éjszakára jégbe hűtjük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.

Angliában azokat a krémeket, amelyeket valamilyen alkoholban megáztatott keksszel, pudinggal, gyümölccsel rétegeznek trifle-nak hívják. Érdemes eltanulni, meghonosítani, mert így különlegesen zamatos desszertet varázsolhatunk.
Még különlegesebb lesz a tiramisu trifle, ha konyak helyett mandulalikőrt veszünk hozzá, méghozzá nem 2, hanem 4 evőkanállal.
Ha nincs mandulalikőrünk, pár csepp mandulaeszenciával elkevert vodkával helyettesíthetjük.
Tiramisu trifle
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4555 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Tiramisu trifle
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
lexikon