Tiramisu trifle
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6-8 főre
A díszítéshez:
Elkészítés:
1. A mascarponét és a túrót a tojások sárgájával habosra keverjük.
2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukor felét apránként beleszórjuk, és még addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Evőkanállal a túrókrémbe forgatjuk.
3. A maradék cukrot a kávéban feloldjuk, konyakkal ízesítjük. A babapiskótákat könnyedén belemártva, a krémmel rétegezve nagy tálba lerakjuk, a sorokat kakaóval megszórjuk. A tetejére is kakaót hintünk, és egy éjszakára jégbe hűtjük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.
Angliában azokat a krémeket, amelyeket valamilyen alkoholban megáztatott keksszel, pudinggal, gyümölccsel rétegeznek trifle-nak hívják. Érdemes eltanulni, meghonosítani, mert így különlegesen zamatos desszertet varázsolhatunk.
Még különlegesebb lesz a tiramisu trifle, ha konyak helyett mandulalikőrt veszünk hozzá, méghozzá nem 2, hanem 4 evőkanállal.
Ha nincs mandulalikőrünk, pár csepp mandulaeszenciával elkevert vodkával helyettesíthetjük.