Kókuszos trifle

| , Kókuszos trifle receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos trifle
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál kókuszreszelék
1 üveg meggybefőtt
dl mandulalikőr
1 csomag vaníliakrémpor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A meggyet leszűrjük, de a levét megőrizzük. A keményítővel simára keverjük, majd a tűzön kevergetve besűrítjük, kihűtjük. A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük.

2. Az összetördelt sütemény felét egy mély tál aljára terítjük, a likőrrel meglocsoljuk, a puding felét rásimítjuk. A meggyet ráterítjük, erre a maradék sütemény kerül a likőrrel megöntözve. A meggylevet ráöntjük, és a puding maradékával bevonjuk. Kókuszreszelékkel meghintve egy éjszakára jégbe hűtjük. Tejszínhabbal is koronázhatjuk.

Angliában azokat a krémeket, amelyeket valamilyen alkoholban megáztatott keksszel, pudinggal, gyümölccsel rétegeznek trifle-nak hívják. Érdemes eltanulni, meghonosítani, mert így különlegesen zamatos desszertet varázsolhatunk.
A kókuszreszeléket vastag falú serpenyőben, kis láng fölött rázogatva pirítjuk meg.
Kókuszos trifle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 979 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Kókuszos trifle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
facebook