Trópusi habtorta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Trópusi habtorta
Adag: 1 egész (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db szeletelt mangó
vagy
1 db szeletelt őszibarack
¼ kiskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habbá vert tejszín
igény szerint baracklekvár

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. A tepsit kivajazzuk vagy kiolajozzuk, és sütőpapírral kibélelve 15 cm átmérőjű kört rajzolunk rá.

2. A kókuszreszeléket kevergetve aranysárgára pirítjuk.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot és a sütőport apránként beleszórjuk. Addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott.

4. A keményítőt, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket evőkanállal beleforgatjuk, és a tepsire, a körre simítjuk. Kb. 60 perc alatt ropogósra, de világosra sütjük. (A tészta eléggé megnő.) Utána a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát benne hagyva hűtjük ki.

5. Tejszínhabbal, gyümölcscikkekkel és dzsemmel díszítjük.

Bármilyen friss, esetleg egzotikus konzerv gyümölccsel kitűnő, de felszeletelt őszibarackbefőtt, esetleg friss körtekompót is jó hozzá.
Trópusi habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1897 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Trópusi habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
szótár