Nagymama habtortája



Elkészítés:
1. A sütőt 160 °C-ra (gáz: 4) bemelegítjük. Egy gáztepsit kivajazunk vagy kiolajozunk, és vizes barna papírt fektetünk rá.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a cukrot apránként beleszórjuk. Addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott.
3. A keményítőt és az ecetet evőkanállal beleforgatjuk, és 2,5 cm magasan, kör alakban a tepsire simítjuk.
4. A tésztát 60 perc hosszat sütjük, majd a sütőből kivéve tálra borítjuk, hogy az alja kerüljön fölülre, és a papírt lehúzzuk róla. (Ha kihűlt, a papír nem jön le, a tészta törik.) Nem baj, ha a közepe még lágy.
5. Ha kihűlt, tejszínhabot simítunk a tetejére, és dzsemmel meg gyümölccsel díszítjük.