Nagymama habtortája

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nagymama habtortája
Eljárások: habverés, sütés
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kiskanál fehérborecet
2 dl habbá vert tejszín
A díszítéshez:
igény szerint eper
igény szerint sárgabarackdzsem

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra (gáz: 4) bemelegítjük. Egy gáztepsit kivajazunk vagy kiolajozunk, és vizes barna papírt fektetünk rá.

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a cukrot apránként beleszórjuk. Addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott.

3. A keményítőt és az ecetet evőkanállal beleforgatjuk, és 2,5 cm magasan, kör alakban a tepsire simítjuk.

4. A tésztát 60 perc hosszat sütjük, majd a sütőből kivéve tálra borítjuk, hogy az alja kerüljön fölülre, és a papírt lehúzzuk róla. (Ha kihűlt, a papír nem jön le, a tészta törik.) Nem baj, ha a közepe még lágy.

5. Ha kihűlt, tejszínhabot simítunk a tetejére, és dzsemmel meg gyümölccsel díszítjük.

Ha nincs friss gyümölcs, leszűrt befőtt is kerülhet a torta tetejére.
Nagymama habtortája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Nagymama habtortája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
szótár