Almás-fahéjas fészek

| Almás pavlova receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás-fahéjas fészek
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál ecet
A karamellás almához:
2 nagy hámozott, szeletelt alma
6 dkg vaj
4 dkg barna cukor
3 dl habbá vert tejszín
A pudinghoz:
4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk, és mindegyikre három 10 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, majd addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Utána az ecetet, a keményítőt és a fahéjat belekeverjük.

2. 1,5 cm-es nyílású habzsák segítségével a habmasszát úgy nyomjuk a körökre, hogy kis kosárkát (fészket) formázzon. 30 perc alatt ropogósra, de világosra sütjük. A sütőt elzárva az ajtaját kinyitjuk, és a tésztát a sütőben kihűtjük.

3. A pudinghoz a hidegen kikeverhető krémport a vaníliás cukorral meg a tejjel simára keverjük, 1-2 percig pihentetjük, majd újra kikeverjük.

4. A karamellás almához az almát a vajon megpároljuk, majd a cukrot beleszórva felolvasztjuk, a levét kevergetve elpárologtatjuk.

5. Közvetlenül tálalás előtt a pudingot a habkosárkákba kanalazzuk, és a meleg almával koronázzuk.

Tejszínhabbal díszítjük, és a krumplihámozóval csokoládéforgácsot hasítunk a tetejére.

Ha csokoládéforgácsot akarunk készíteni, akkor az étcsokoládét legalább egy órára hűtsük jégbe, majd burgonyahámozóval vagy éles kis késsel minél vékonyabb rétegeket hasítsunk le róla. A csokoládét ne kézzel fogjuk meg, hanem papír közé burkolva tartsuk a másik kezünkben, nehogy a kézmelegtől meglágyuljon.
Almás-fahéjas fészek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1573 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Almás-fahéjas fészek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
ételfotó