Habtekercs

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Habtekercs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl habbá vert tejszín
1 evőkanál vermut
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
igény szerint darabolt baracklekvár

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 30x25 cm-es tepsit kivajazunk vagy kiolajozunk, sütőpapírt fektetünk rá, és azt is kikenjük, étkezési keményítővel megszórjuk.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a cukrot apránként beleszórjuk. Vaníliás cukorral ízesítjük, és addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott.

3. Az előkészített tepsire simítva 12-15 percig sütjük, porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és összetekerve langyosra hűtjük.

4. A tejszínhabot a porcukorral, a vermuttal meg a darabos barackdzsemmel összekeverjük, a kissé széthajtott tésztára kenjük, és újra összetekerve felszeleteljük.

A megsült tésztával nagyon óvatosan kell bánni, mert ha kihűlt, már nem lehet hajtani, mert törik. Akkor a legjobban formázható, amikor kézmeleg, aránylag még lágy. A töltésnél is legyünk óvatosak, csak félig széthajtva töltsük bele a habot.
Habtekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2366 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Habtekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
google+