Kávés habcsók fehércsokoládé-mártással

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kávés habcsók fehércsokoládé-mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál instant kávé
1 kiskanál víz
A tetejére:
25 dkg tisztított, negyedekre vágott eper
20 dkg olvasztott fehér csokoládé
2 dl habbá vert tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, majd addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott. A kávét a vízben feloldjuk, és a habba forgatjuk.

2. A masszát hat részre osztjuk, és egymástól távol hat halmot rakunk a tepsire, ezeket 5 cm átmérőjű korongokká simítjuk. 45 percig sütjük, majd a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, és a tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.

3. A felolvasztott csokoládét a tojássárgákkal simára keverjük, és a habot beleforgatjuk. Csak közvetlenül tálalás előtt kanalazzuk a habcsókok tetejére, és eperrel díszítve kínáljuk.

Kávés habcsók fehércsokoládé-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1651 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Kávés habcsók fehércsokoládé-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
google+