Diós habtorta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Diós habtorta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg durvára tört dió
1 csomag vaníliás cukor
csipet
A diótöltelékhez:
10 dkg durvára tört dió
3 dl habbá vert tejszín
2 evőkanál víz
A díszítéshez:
igény szerint szeletelt őszibarackbefőtt

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. Egy 32x28 cm-es tepsit kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A papírra 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, és még addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott. A vaníliás cukrot és a diót is belekeverjük.

3. A papírra rajzolt körre simítjuk, és 50-55 percig sütjük, hogy ropogós, mégis világos legyen. A sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát a sütőben hagyva hűtjük ki.

4. A töltelékhez a cukrot a vízzel a tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor nem csak feloldódott, de világosbarna is lett. A tűzről lehúzva a diót belekeverjük, majd kissé kiolajozott tányérra öntjük, kihűtjük. Mozsárban vagy nyújtófával összetörjük, és a tejszínhabba keverjük.

5. A habot a tésztára simítjuk, és barackszeletekkel díszítjük. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a tészta kissé megpuhuljon.

Diós habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Diós habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
cikkek