Habtorta csokoládéhabbal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Habtorta csokoládéhabbal
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg kakaó
A töltelékhez:
20 dkg olvasztott főzőcsokoládé
3 dl habbá vert tejszín
1 evőkanál víz
1 evőkanál instant kávé

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. 4 tepsit sütőpapírral kibélelünk, és háromra 22 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A negyedik tepsin a papírt 3 cm távolságra megvonalazzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot apránként beleszórva addig verjük, amíg fel nem olvadt, a végén a kakaót is belekeverjük (1. kép).

2. A tésztát 4 részre osztjuk. Hármat a körökre simítunk, a negyediket 1 cm-es nyílású habzsákba töltjük, és a vonalak mentén a papírra nyomjuk (2. kép), hogy csíkokat kapjunk. A sütőbe tolva 45 percig sütjük, majd a sütőt elzárva, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát a sütőben hűtjük ki.

3. A töltelékhez a felolvadt csokoládét a tojássárgákkal simára keverjük (3. kép), és a vízben feloldott instant kávéval ízesítjük. A tejszínhabot is beleforgatjuk, és jégbe hűtjük, hogy kissé megdermedjen.

4. Az első tésztalapot tálra fektetjük, a krém egyharmadával megkenjük, erre a második lapot borítjuk. Ezt a krém második harmadával vonjuk he, és a harmadik lappal lefedjük, a tortát a krémmel teljesen bevonjuk. A tésztarudakat 5 cm-es darabokra vágjuk, függőlegesen a torta oldalára nyomkodjuk (4. kép), a maradékot a tetejére szórjuk. Egy kevés kakaóval megszórjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

Habtorta csokoládéhabbal Habtorta csokoládéhabbal Habtorta csokoládéhabbal Habtorta csokoládéhabbal
Habtorta csokoládéhabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1862 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Habtorta csokoládéhabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
könyvek