Barackos-mandulás habtorta

Pavlova torta

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barackos-mandulás habtorta
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csomag vaníliás cukor
másfél kiskanál fehérborecet
A tetejére:
10 dkg összevágott aszalt sárgabarack
5 dkg pirított, szeletelt mandula
3 dl habbá vert tejszín
1 csomag habfixáló
A töltelékhez:
20 dkg összevágott aszalt sárgabarack
3 dkg vaj
2 és fél dl víz

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. A nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, és két 20 cm átmérőjű kört rajzolunk rá. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a cukrot meg a vaníliás cukrot apránként beleszórjuk. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvadt, és az ecetet meg a mandulát is beleszórjuk.

2. A habmasszát a körökre simítjuk, és 45 percig sütjük, hogy ropogós, de halvány legyen.

3. A töltelékhez a barackot a vízzel leöntve addig főzzük, amíg meg nem puhult. Langyosra hűtve turmixoljuk, majd a vajat is beledobva felolvasztjuk és kihűtjük.

4. Közvetlenül tálalás előtt az egyik lapot tálra fektetjük, a barackpürével megkenjük, és a habfixálóval elkevert tejszínhab felét rásimítjuk. A második lappal betakarva a maradék tejszínhabot a tetejére kenjük. Az összevagdalt barackkal és a mandulával megszórjuk, és azonnal kínáljuk.

Pavlova néven találjuk meg a külföldi étlapokon azokat a tortákat, melyek alapja valamilyen sült hab, tölteléke pedig könnyű krém, és a tetejét gyümölcs teszi különlegessé. Új-Zélandon (Wellingtonban) kreálták Anna Pavlova, a moszkvai balett csillaga számára Új-Zéland-i és ausztráliai turnéja alkalmával.
Barackos-mandulás habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1281 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Barackos-mandulás habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
lexikon