Barackos-áfonyás habtorta

Pavlova torta

| , Áfonyás pavlova receptek
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barackos-áfonyás habtorta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag vaníliás cukor
½ kiskanál fehérborecet
A tetejére:
1 szem konzerv, cikkekre vágott őszibarack
vagy
1 nagy tisztított, cikkekre vágott őszibarack
25 dkg friss áfonya
vagy
25 dkg konzerv áfonya
2 evőkanál átszitált porcukor
8 dkg olvasztott fehér csokoládé
20 dkg áttört tehéntúró
2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 20 cm-es kört rajzolunk rá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot apránként beleszórjuk. Még addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott, és a vaníliás cukrot meg az ecetet is hozzáadjuk.

2. A habmasszát a kijelölt körre simítjuk, a tetejét elsimítjuk, az oldalát kicifrázzuk.

3. Előmelegített sütőbe tolva kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük, de világos maradjon. A sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát benne hagyva hűtjük ki.

4. A tetejére a tejfölt a túróval habosra keverjük, a porcukrot és a csokoládét hozzáadjuk. Könnyűre verjük, és a tésztára simítva barackcikkekkel meg áfonyával tálaljuk.

Pavlova néven találjuk meg a külföldi étlapokon azokat a tortákat, melyek alapja valamilyen sült hab, tölteléke pedig könnyű krém, és a tetejét gyümölcs teszi különlegessé. Új-Zélandon (Wellingtonban) kreálták Anna Pavlova, a moszkvai balett csillaga számára Új-Zéland-i és ausztráliai turnéja alkalmával.
Az áfonya ritka, és főleg konzervben kapható. Ezért jó szívvel vehetünk helyette ribiszkét, amit alaposan megmosva, lecsumázva, papírtörlőn megszárítva terítünk a tortára. Még jobb, ha piros helyett fekete ribiszkét terítünk rá.
Barackos-áfonyás habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2512 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Barackos-áfonyás habtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
ételfotó