Habtorta gyümölcssalátával töltve

Pavlova torta

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Habtorta gyümölcssalátával töltve
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, szeletelt kivi
1 db szeletelt banán
25 dkg tisztított, szeletelt eper
2 evőkanál baracklekvár
1 kiskanál fehérborecet
2 dl habbá vert tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra bemelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 20 cm átmérőjű kört rajzolunk rá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a cukrot apránként beleszórjuk. Tovább verjük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd a keményítőt és az ecetet is beledolgozzuk.

2. A habot a papírra, a körre simítjuk, széles pengéjű késsel elegyengetjük.

3. 40 percig sütjük, hogy ropogós, de világos legyen. A sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát benne hagyva hűtjük ki. A tejszínhabot rásimítjuk, és a gyümölccsel szépen kirakjuk. Darabos barackdzsemmel megkenve azonnal tálaljuk.

Pavlova néven találjuk meg a külföldi étlapokon azokat a tortákat, melyek alapja valamilyen sült hab, tölteléke pedig könnyű krém, és a tetejét gyümölcs teszi különlegessé. Új-Zélandon (Wellingtonban) kreálták Anna Pavlova, a moszkvai balett csillaga számára Új-Zéland-i és ausztráliai turnéja alkalmával.
A tésztát csak közvetlenül a tálalás előtt töltsük meg, mert szétázik, megpuhul.
Habtorta gyümölcssalátával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1708 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Habtorta gyümölcssalátával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
recepttár