Csokoládés túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés túrótorta
Adag: 8-10 főre (1 tortaforma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
igény szerint tejszínhab
igény szerint csokoládé
A tésztához:
½ kiskanál instant kávé
12 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
50 dkg áttört tehéntúró
25 dkg olvasztott étcsokoládé
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál átszitált kakaó
1 kiskanál instant kávé
3 dl tejföl
5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.

2. A csokoládés kekszet megdaráljuk, a tésztához valókat összedolgozzuk, és a forma aljára, oldalára tapasztjuk.

3. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beleverjük. Vaníliás cukorral, instant kávéval, kakaóval ízesítjük, majd a csokoládét és a tejfölt is beleöntve habosra verjük. A tésztával bélelt formába simítjuk, és 45 percig sütjük. Lehűtjük, majd 6 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tejszínhabbal és csokoládélapokkal díszítjük.

Csokoládés túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2755 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Csokoládés túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
google+