Gyömbéres-barackos túrótorta

Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg olvasztott vaj
½ kiskanál gyömbérpor
25 dkg darált vajas keksz
¼ kiskanál reszelt szerecsendió
¼ kiskanál őrölt fahéj
A díszítéshez:
igény szerint tejszínhab
igény szerint baracklekvár
A töltelékhez:
25 dkg áttört tehéntúró
2 és fél dl sűrített tej
2 evőkanál forró víz
1 kiskanál reszelt citromhéj
2 kiskanál zselatin

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra bemelegítjük. A tésztához valókat összegyúrjuk, és egy 23 cm átmérőjű kerek tortaforma aljára, oldalára tapasztjuk. 10 percig sütjük.

2. A barackot annyi vízzel forrázzuk le, hogy ellepje, és 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, a folyadék egyharmadát megőrizzük. A barackot ezzel a lével turmixoljuk, és kihűtjük.

3. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra verjük, gyömbérrel, citromlével és -héjjal ízesítjük, a barackpürével összedolgozzuk. A zselatint a vízben feloldjuk, és a sűrített tejjel együtt a töltelékbe keverjük. A tésztával bélelt formába töltjük, és a hűtőszekrényben tartjuk, amíg a töltelék meg nem kocsonyásodott. A formából kivéve tejszínhabbal és sűrű baracklekvárral díszítjük.

Gyömbéres-barackos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Gyömbéres-barackos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
tippek, fortélyok