Spenótos-ricottás ravioli

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gyúráshoz:
igény szerint finomliszt
A spenótos tésztához:
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
1 db kissé felvert tojás
1 csipet
25 dkg friss spenót
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt
A töltelékhez:
25 dkg ricotta
35 dkg friss spenót
5 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 db kissé felvert tojás
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztához vizet forralunk, és a spenótot 1 percig blansírozzuk benne. Jól lecsepegtetjük, és nagyon finomra aprítjuk. A lisztet beleszitáljuk a konyhai robotgép keverőtáljába. Hozzáadjuk a spenótot, a sót, a tojást és az olajat, és tésztává dolgozzuk. Vékonyan belisztezett deszkán jól átgyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

2. A töltelékhez a spenótot gondosan megmossuk, és a szárakat és a vastag ereket kivágjuk, nedvesen lábosba tesszük. Lefedjük, és kis lángon 5 percig pároljuk, amíg összeesik. Jól lecsepegtetjük, és amennyire lehet, kinyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni, majd összeaprítjuk. A ricottát simára keverjük. Hozzáadjuk a spenótot, a parmezán sajtot meg a tojás felét (a másik felére a ravioli készítésnél lesz szükség), és ízlés szerint szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.

3. Elfelezzük a tésztát. Belisztezett deszkán mindkét adagot vékonyra kinyújtjuk. A ravioli tésztáját elkészítjük, és megtöltjük a spenótos töltelékkel. Belisztezett konyharuhán 1 órán át pihentetjük.

4. Sós vizet forralunk, és a raviolit adagonként 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kivesszük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Spenótos-ricottás ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Spenótos-ricottás ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
google+