Makaróni fokhagymás paprikamártással
Spagetti fokhagymás paprikamártással



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A fokhagymagerezdeket egy lapos tálba tesszük. A sütőben 7-10 percig sütjük őket, amíg megpuhulnak.
2. A kockákra vágott sült paprikát és a paradicsomot az olajjal konyhai robotgépben vagy mixerben pürésítjük. A fokhagymagerezdek belsejét kinyomjuk a héjukból, és a püréhez adjuk, a chilipehellyel és a kakukkfűvel együtt. Sóval, borssal ízesítjük. Újra pürésítjük, majd egy tálba öntjük, és félretesszük.
3. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. A tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.
4. A mártást felmelegítjük, és a tésztára öntjük. Jól összekeverjük. Azonnal megszórjuk parmezán sajttal, és tálaljuk.