Hosszúmetélt marinált padlizsánnal

Linguine marinált padlizsánnal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető olcsó
Hosszúmetélt marinált padlizsánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott, vékonyra szeletelt padlizsán
vagy
40 dkg linguine
3 evőkanál olívaolaj
1 ágacska friss oregánó
2 teáskanál balzsamecet
másfél dl fehérborecet
másfél dl zöldségleves
A marinádhoz:
2 evőkanál kockára vágott piros húsú paprika
2 evőkanál hámozott, pirított mandula
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál zöldcitromlé
1 db narancs leve és reszelt héja
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy serpenyőbe öntjük a zöldséglevest a kétféle ecettel, és kis lángon felforraljuk. Hozzáadjuk az oregánó ágacskát, az olívaolajból 2 kiskanálnyit, és 1 órán át gyöngyözve főzzük. A padlizsánszeleteket a serpenyőbe tesszük, átsütjük, majd levesszük a tűzhelyről, és 10 percig állni hagyjuk.

2. A marinádhoz az olívaolajat, a fokhagymát, az oregánót, a finomra aprított mandulát, a paprikát, a zöldcitromlét, a narancshéjat és narancslét egy nagy tálban összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A padlizsánt kivesszük a serpenyőből, és jól lecsepegtetjük. A szeleteket beleforgatjuk a marinádba, és 12 órán át állni hagyjuk.

4. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. A maradék olaj felét és a tésztát beletesszük, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, és a maradék olajjal elkeverjük. Előmelegített tálalóedényre tesszük, a padlizsánszeleteket a marináddal a tésztára halmozzuk, és tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Hosszúmetélt marinált padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Hosszúmetélt marinált padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
facebook