Tagliatelle articsókával és tormás zöldfűszermártással

| , Articsókás tagliatelle receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tagliatelle articsókával és tormás zöldfűszermártással
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál tejszínes tormakrém
1 teáskanál friss, apróra vágott bazsalikom
10 dkg negyedekre vágott konzerv articsókaszív
vagy
10 dkg tagliatelle
2 teáskanál tejföl
1 teáskanál friss, apróra vágott citromos kakukkfű
5 dkg friss, zsenge spenót
igény szerint olaj
igény szerint olaj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott citromos kakukkfű
ízlés szerint friss, apróra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Az articsókát egy bevonatos tepsiben szétterítjük, megszórjuk olajjal, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. Közben egy lábost közepes tűzön felforrósítunk, beledobjuk a megmosott, nedves spenótot, és lefedve 2 percig pároljuk. Leszűrjük.

3. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, és leszűrjük.

4. A lecsepegtetett spenótot visszatesszük a lábosba, ráöntjük a fehérmártást, és gyenge tűzön megmelegítjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínes tormakrémet, a tejfölt és az articsókát, majd a meleg tésztát beleforgatjuk. Közepes lángon az egészet jól átmelegítjük. Fűszernövényekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Fehérmártás

Kép nélkül
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2.5 dl sovány tej
2 kisebb babérlevél
1 kisebb fej vöröshagyma
1 teáskanál mustárpor

1. A mártáshoz a tejet, a keményítőt, a mustárport, a hagymát és a babérlevelet lábosba tesszük. Közepes tűzön addig keverjük habverővel, amíg besűrűsödik.

2. Levesszük a tűzről, kivesszük belőle a hagymát és a babérlevelet, és belekeverjük a parmezán sajtot.

3. Félretesszük, és időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.

Tagliatelle articsókával és tormás zöldfűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1866 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Tagliatelle articsókával és tormás zöldfűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
bevásárlólista